اتحادیه بین المللی نوجوانان و جوانان مخالف اشغالگری

دومین همایش بین المللی بزرگداشت روز قدس با عنوان آزادی فلسطین تکلیف امت اسلامی برگزار شد

دومین همایش بین المللی بزرگداشت روز قدس با عنوان آزادی فلسطین تکلیف امت اسلامی برگزار شد

دکتر حسین رویوران رییس هیات امنای اتحادیه بین المللی جوانان مخالف اشغالگری در دومین همایش بین المللی بزرگداشت روز قدس با عنوان آزادی فلسطین تکلیف امت اسلامی که در روز یکشنبه 27 فروردین ماه سال 1402 مصادف با 25 ماه مبارک رمضان به همت اتحادیه بین المللی نوجوانان و جوانان مخالف اشغالگری و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت:روز‌قدس به دلیل اینکه بر پایه تفکر امتی شکل گرفته است، فراگیر شد و ما دیدیم که در بیش از ده ها کشور در جهان اسلام وحتی خارج ازجهان اسلام این روز را گرامی داشتند.

وی افزود: رژیم صهیونیستی در ابتدا فعالیت‌های خود، جهت اشغال سرزمین های فلسطینیان به موفقیت هایی در خارج از ابعاد سیاسی دست یافت. باید گفت تصور رژیم صهیونیستی این بود که مرحله اول این اشغالگری، توسعه گری همراه با ابزارهای برتر نظامی که غرب به آنان داده بود، صورت گیرد.

رویوران ادامه داد:در مرحله اول هم موفق شد و امضاهایی را هم در این زمینه انجام داد، در مرحله دوم قرار داد کمپ دیوید را آغاز کرد اما به دلیل اینکه انقلاب اسلامی ایران در همان زمان رخ داد بسیاری از برنامه های این رژیم غاصب شکست خورد.

وی‌ با تاکید بر اینکه روز قدس ریل مدیریت بحران را در جهان اسلام تغییر داد، گفت:در واقع جهان اسلام از یک ریل قومی به یک ریل اسلامی و انسانی تبدیل شد.

رویوران خاطر نشان کرد: روز قدس با تفکر امتی، نسلی را به وجود آورد که آرمانگرا تر از نسل های قبلی بود و همبستگی در‌جهان اسلام در نتیجه تعیین روز قدس به شدت متفاوت شد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ، ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان و بزرگداشت روز قدس، تصریح کرد: آمریکا با رویکرد یکجانبه گرایی مصمم بود، ارزشهای سکولار و لیبرال خود را کل جهان حاکم کند و منافع خود را در مناطق مختلف دنیا دنبال کند؛ در این زمینه نیازمند یک نقاب بود که آن نقاب آزادی بود تا بدون رعایت حدود الهی اهداف خود را به پیش ببرد.

وی ادامه داد: ما در مقابل این یکجانبه گرایی مخالفتهای جهانی از جمله چینی ها و روسها را شاهد بودیم.

دبیرکل مجمع تقریب گفت:استکبار برای رسیدن به سود خود نیازمند یه غده سرطانی در منطقه جهت توجیه حضور همه جانبه اش در منطقه و ایجاد شکاف در آن بود تا بتواند اهداف خود را به پیش ببرد‌.

دکتر شهریاری تصریح کرد: امروز تغییر بنیادی در جهان در حال روی دادن است؛ وقتی انقلاب اسلامی شکل گرفت،فرهنگ مقاومت در مقابل استکبار شکل گرفت و امروز سه رویکرد مخالفت با یکجانبه گرایی در حال شکل گیری است.

وی گفت:چینی ها حدود سی سال پیش به این نتیجه رسیدند که برای مقابله با آمریکا باید در جهات اقتصادی قوی شوند.روسها هم با اقتدار نظامی گری، محور تقابل با یکجانبه گرایی را بر مبنای توانمندی نظامی شکل دادند و شاید بتوان گفت، این تلنگر را شهید سلیمانی در جنگ سوریه به روسها زد.

دبیرکل مجمع تقریب، خاطر نشان کرد: ما هم موفق شدیم با مقاومت در سوریه و عراق و …و مقابله با داعش در برابر اهداف آمریکا در منطقه بایستیم و به نوعی در مقابله با یکجانبه گرایی موفق شویم.

وی تاکید کرد: امروز یکی از دستاوردهای بزرگ برای امت اسلامی این است که سعودی ها دریافتند آمریکا قابل اتکا نیست؛امیدواریم از این مزایایی که برای ما و برخی کشورهای اسلامی به وجود آمده، بهره ببریم.

دبیرکل مجمع تقریب گفت: کسانی که در مسند سیاست خارجی هستند باید از قصد و نیت اشتراک و همراهی و ائتلافی که بین ما و چین و روسیه و انشاءالله عربستان در حال شکل گیری است، مطلع و آگاه باشند و تغافل نکنند.

دکتر شهریاری خاطر نشان کرد: ما امروز کدخدایی آمریکا در جهان را شکسته ایم که باید برای آینده نظم جهانی به آن توجه داشته باشیم، باید هژمونی دلار را در سطح جهان بشکنیم و یکجانبه گرایی آمریکا را به طور مطلق از بین ببریم و هیچ وقت نباید دشمن را دست کم بگیریم.

وی افزود: اتحاد ما با روسیه و چین در یک نقطه مشترک است و آن از بین بردن یکجانبه گرایی است؛ ما دنبال یک راهبرد جهانی هستیم که امیدواریم با عقلانیت آن را ادامه دهیم و روزی در مسجد الاقصی به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی نماز بخوانیم.

ماموستا عبدالسلام کریمی مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای قومی مذهبی دیگر سخنران این همایش اظهار داشت: وظایف ما علماست که روی محورهای مشترک امت اسلامی از جمله قدس تاکید کنیم و این محورها را تبیین کنیم و در مقابل ظالم بایستیم.

وی تاکید کرد: دین اسلام رو باید جوری تبیین کرد که بشود از آن دفاع عقلانی کرد؛ اکثر آسیب های ما به خاطر عدم تبیین درست و افراط و تفریط است. حال آنکه دین ما دین عقلانیت و دین علم و تشخیص است.

ماموستا کریمی تصریح کرد:

ما باید احساس مسئولیت پذیری را در جامعه ایجاد و از مظلومین دفاع کنیم.

وی با تاکید بر فلسطین به عنوان موضوع اول جهان اسلام گفت:اگر بخواهیم قدس را از یاد ببریم فردا کعبه هم باید از یاد ببریم چرا که دشمن دست بردار نیست.

ماموستا کریمی افزود: دشمنان می خواهند، ایران را مانند برخی کشورهای دیگر تجزیه کنند و در همین راستا اخیرا فعالیتهایی را از سوی آنها در کشور و از جمله در مورد ارزش زن شاهد بودیم که باید در مقابل آنها ایستادگی کنیم. آنها شعارهای خود ما را می گیرند و علیه ما استفاده کنند.لذا باید در این زمینه روشنگری و تبیین کنیم.

مسعود اسداللهی مشاور سیاسی فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران دیگر سخنران این همایش اظهار داشت: زمانی که رژیم صهیونیستی تاسیس شد با یک فاصله کوتاهی توسط رژیم پهلوی رسمیت شناخته شد و کنسولگری در فلسطین اشغالی را تاسیس کرد.

وی افزود: دکتر مصدق سه ماه پس از نخست وزیر شدن به رسمیت شناختن ایران از اسرائیل را پس گرفت.بعد ازکودتای ۲۸ مرداد شاه جرات نمی‌کرد بار دیگر اسرائیل را به رسمیت بشناسد چراکه از عکس العمل حوزه های علمیه و مراجع در هراس بود بنابراین رابطه غیررسمی و غیر علنی را با اسرائیل برقرار کرد.

اسداللهی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مراحل جدیدی پیرامون حمایت از فلسطین رخ داد وآن عبارت بود از بستن سفارت اسرائیل و تحویل و تبدیل آن به سفارت فلسطین، سفر یاسر عرفات به ایران و اعلام روز قدس در تابستان ۱۳۵۸ یود.

وی خاطر نشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی ایران عراق، گروه های فلسطینی از کشورهای همسایه فلسطین اشغالی اخراج شدند و خلائی در این برهه از زمان صورت گرفت و باعث شد تا اسرائیل به لبنان حمله و بخش عمده ای از خاک این کشور را تصرف کند.همچنین مستشاران ایرانی در لبنان حضور پیدا کردند و انتفاضه اول فلسطین به وقوع پیوست و در واقع مرحله جدیدی آغاز شد.

وی ادامه داد: دو نقطه عطف در روابط ایران با فلسطین پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و تحول عظیمی اتفاق افتاد یکی تبعید۴۱۵ نفر از رهبران جهاد و حماس به جنوب لبنان بود که باعث شد تحصنی از سوی این تبعید شدگان صورت گیرد و بر افکار عمومی جهانی برای بازگشت این تبعید شدگان به فلسطین اشغالی فشار آورند.

اسداللهی اضافه کرد: دراین میان اسرائیل اشتباهات راهبردی فراوان را انجام داد که منجر به برقراری روابط تنگاتنگ رهبران فلسطینی با سپاه ایران شد. شناخت این دو گروه از یکدیگر بیش از پیش گسترش یافت و برخی از سوءتفاهمات برطرف گردید.

وی تصریح کرد: نقطه عطف دوم در موضوع رابطه ایران و فلسطین فرماندهی حاج قاسم بود. شهید سلیمانی زمانی که فرمانده شد تحولات زیادی را در فلسطین ایجاد کرد.

اسداللهی اظهار داشت: سردار سلیمانی گفت هرچه در بیرون با اسرائیل بجنگیم فایده ندارد و باید جنگ را به درون سرزمین های اشغالی منتقل کنیم و با حوصله و گام به گام اسرائیل را وارد یک جنگ فرسایشی کنیم که از درون بپوسد. در واقع سردار سلیمانی مقاومت در لبنان و مقاومت در فلسطین را پیوند داد.

 

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا