در نشست “چالش های غرب با اسرائیل” عنوان شد: جریان صهیونیسم تمدن غرب را در اختیار گرفته است// مواضع اخیر غرب علیه اسرائیل جدی نیست// محور مقاومت باید از دفاع به تهاجم تغییر استراتژی دهد
به گزارش روابط عمومی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، شکل جدید کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، پس از وقفه ای طولانی به دلیل همه گیری بیماری کرونا روز یکشنبه 7 اسفند ماه با حضور اعضاء کمیسیون برگزار شد.
در این جلسه که با عنوان “ چالش های غرب با اسرائیل” برگزار شد، دکتر غلامرضا منتظمی، دبیر”کنفرانس بین المللی افق نو” با تاکید بر اینکه مواضع اخیر غرب در باره اسرائیل چندان جدی و قابل اعتناء نیست گفت: جریان صهیونیسم امروزه کاملا بر تمدن غرب استیلا یافته است و از طریق ظرفیت های این تمدن اهداف خود را در سطح جهان پیگیری می کند. یهودیان در همه حوزه های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی تمدن غربی نفوذ دارند لذا مواضع اخیر غرب در باره اسرائیل را نباید چندان قابل اعتناء دانست.
وی با اشاره به اینکه ایران تنها کشوری که به خاطر مخالفت با اسرائیل هزینه می دهد و به همین دلیل با چالش های منطقه ای و جهان غرب روبرو شده است و در واقع ایران وارد یک بازی بزرگ شده است، افزود:این سوال که میزان قدرت و نفوذ اسرائیل در غرب چقدر است و آیا اسرائیل قادر به مدیریت غرب و امریکا است، یا نه این غرب و در راس آن امریکا است که اسرائیل را مدیریت می کند؟ یک سوال اساسی و مهم است که با فهم درست این موضوع می توانیم روابط مان را با کشورهای منطقه، اتحادیه اروپا و آمریکا برنامه ریزی کنیم. لذا برای فهم درست این مسئله باید به چند نکته مهم توجه کرد:
* از زمانی که بخش های بزرگی از فلسطین رسما در 1967 از سوی اسرائیل اشغال شد شورای امنیت سازمان ملل 7 مصوبه برای عقب نشینی اسرائیل صادر کرد ولی هیچ کدام از این مصوبه ها اجرا نشد و اسرائیل اصلا هیچ اعتنایی به این مصوبات نکرد.
* همچنین وقتی جورج بوش پدر خواست به اسرائیل در ارتباط با میزان بازیگری اش در منطقه، فشار بیاورد شکستش در انتخابات حتمی شد و دولت بعدی که بیل کلینتون بود از این اقدام بوش پدر درس گرفت و کل سیاست های مربوط به منطقه را در اختیار اسرائیل گذاشت و بعد بوش پسر هم همین سیاست را دنبال کردند.
* کودتای مصر را باید یک کودتای اسرائیلی بدانیم و اسرائیل می خواست که رژیم حاکم بر مصر عوض شود و حکومت دست مرسی و اخوانی ها بیفتد و دوباره اتفاقات دیگری به وقوع بپیوندد و در نهایت حکومت به یکی از نظامیان طرفدار غرب برسد.
دبیر کنفرانس بین المللی افق نو اضافه کرد: معتقدم یهود بعد از 4 هزار سال که به دنبال حکومت جهانی بود به خواسته اش رسید و حالا دارد تمدن غرب را مدیریت می کند و همه فشارهایی که بر ایران و محور مقاومت، جهاد اسلامی و حماس صورت می گیرد خارج از اراده اسرائیل نیست. یهود آنچنان آمریکا را در اختیار دارد که حتی اجازه نمی دهد کتاب یا مقاله ای که بر علیه اش باشد در آن کشور به چاپ برسد. حتی انقلاب های جنسی که در غرب و آمریکا اتفاق افتاده را باید دستپخت صهیونیزم دانست که می خواهد از این طریق تمدن غرب را به نفع و اراده خود مدیریت کند.
این کارشناس اروپا و امریکا افزود: امروزه یهود بر اقتصاد جهانی سیطره دارد و هر جا را اراده کند با بحران اقتصادی و بانکی مواجه می کند. اسرائیل در قضیه جنگ اوکراین به روسیه امتیاز می دهد که هوای اسرائیل را در سوریه داشته باشد معتقدم اگر چنین نبود روسیه با این جنگ بزرگ با بحران اقتصادی عظیمی روبرو می شد در حالی که در حال حاضر تورم در روسیه حدود 4 درصد گزارش شده است. همچنین ما وقتی با مخوف ترین گروه تروریستی در سوریه می جنگیدیم با مدیریت اتاق فکر اسرائیلی، دلار 3 هزار تومانی مرتب افزایش یافت و وقتی پیروز شدیم و داعش را از بین بردیم به جای اینکه دلار ارزان شود شاهد دلار 30 هزار تومانی شدیم.
دیپلمات سابق جمهوری اسلامی در باره اغتشاشات ایران در سال جاری هم گفت: اغتشاشات اخیر در ایران را اگر بررسی کنیم می رسیم به اراده و مدیریت اسرائیل و اکنون هم در تلاش برای مدیریت نابسامانی اقتصادی در ایران هستند و تلاش دارند تا وضعیت اقتصادی روز به روز بدتر شود و فشارهای اقتصادی بر مردم تاثیر بگذارد و در عین حال تلاش دارد تا ایران را در کریدوری هدایت کند که غرب را به بهانه پرونده هسته ای با ایران درگیر کند. در صورتی که ایران هیچ وقت به دنبال سلاح هسته ای نبوده و اصلا نباید برای غرب حساسیتی ایجاد می شد. اسرائیل بود که مساله تهدید هسته ای غرب از سوی ایران را جا انداخت و پشت همه تحریم هایی که اعمال می شود اسرائیل است.
منتظمی در خصوص بحران اخلاقی که خصوصا در اغتشاشات اخیر خود را نشان داد گفت: هدف از ایجاد بحران اخلاقی در ایران این است تا در عرض کمتر از 40 سال از یک مردم جهادگر که سراسر مرز 1600 کیلومتری عراق را با رزمندگان مخلص پر کرده بودند و در مقابل بعثی ها و صدام ایستاده بودند حالا به یک معترض تبدیل شوند. در حالی که این روند به طور طبیعی به دو هزار سال زمان نیاز داشت تا چنین تغییراتی در یک ملت رخ دهد ولی در عرض چند دهه این تحولات را داخل جامعه ایرانی را مشاهده می کنیم.
وی تاکید کرد: به اذعان تحلیلگران نظامی و نظامیان ارشد آمریکا، این موساد بود که برج های آمریکا را در 11 سپتامبر فرو ریخت تا بهانه ای برای جنگ علیه افغانستان و عراق و حضور پررنگ غرب و آمریکا در منطقه شود. لذا می بینیم که کمتر از 7 روز پس از حادثه 11 سپتامبر نقشه حمله امریکا به 7 کشور منطقه از جمله ایران روی میز پنتاگون قرار داشت و این یک سوال بزرگ است در صورتی که در حالت طبیعی نباید ایران این قدر برای غرب و آمریکا مهم بوده و جزو اولویت امنیتی و تهدیدات این کشور باشد. اما نفوذ اسرائیل در ساختار امریکا عملا ایران را در ردیف اولویت های امنیتی امریکا قرار داد.
منتظمی با اشاره به مشکلات و چالش های اسرائیل گفت: اگر از این بحث فراتر رویم در روی دیگر سکه، به آسیب پذیری هایی که در حال حاضر در داخل و خارج اسرائیل می بینیم باید بیشتر متمرکز شویم و پیش بینی تحولات و اقدامات مرتبط با آن در دستور کارمان باشد. دو سه تا پرونده است و می توان روی آن کار کرد از جمله اینکه مردم آمریکا و سلبریتی هایشان کم کم به نفوذ اسرائیل در آمریکا و تمدن غرب حساس شده اند و تنفر از اسرائیل در حال شکل گیری است. وقتی مردم کشورهای اروپایی و آمریکا بدانند که تمدن غرب از سوی یهود و صهیونیزم مدیریت می شود نظرشان نسبت به این کشور عوض خواهد شد و حمایت هایشان از این کشور روز به روز کم رنگ تر می شود.
همچنین موضوع نقش یهودیان در شکل گیری برده داری در آمریکا مطرح است. اسناد تاریخی نشان می دهد که یهودیان برده داری در امریکا را ایجاد کردند و این موضوع حساسیت های جامعه امریکا را برانگیخته و در حال گسترش است.
وی افزود: معتقدم باید برای تقویت جریان ضد اسرائیلی در غرب و آمریکا سرمایه گذاری شود و با مردم آمریکا مرتب گفت وگو و اطلاع رسانی داشته باشیم. بسیاری از سلبریتی های بزرگ آمریکا آماده همکاری برای افشاگری علیه صهیونیزم و یهود هستند و این پتانسیل بسیار مهمی است. اگر ما به این نکات توجه نکنیم، اسرائیل راحت تر می تواند تبلیغاتش علیه ما را ادامه دهد و به خواسته هایش برسد. ما زمانی از دست اسرائیل رها و در ادامه از تقابل با غرب و آمریکا رهایی یابیم که در جنگ تبلیغاتی اسرائیل را شکست دهیم.
منتظمی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه محور مقاومت در همه اضلاع خود در حال دفاع در مقابل تهاجم غرب و جریان صهیونیسم در همه جبهه ها است و حال آنکه این محور باید استراتژی خود را از دفاع به تهاجم تغییر دهد، اضافه کرد: بهترین تهاجم در مقابل غرب استفاده از قدرت نرم در سطح افکار عمومی غرب است. در حال حاضر جریان مخالف اسرائیل در غرب بسیار فعال است اما نیازمند گسترش فعالیت ها است.
حسین رویوران، کارشناس ارشد غرب اسیا نیز در این نشست گفت: یهودیان از صد سال پیش با تسلط بر مراکز مالی و اقتصادی و تحقیقاتی بین المللی، فضایی را برنامه ریزی کردند که چنین القا کنند که اسرائیل بخشی از آمریکا است و اینکه گفته می شود آمریکا اسرائیل را یکی از ایالت های خود می داند نتیجه همین برنامه ریزی های یهود و صهیونیزم بوده است.
معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین افزود: الان تحولات مهمی در ابعاد آکادمیک اتفاق افتاده و بیش از 600 دانشگاه غربی اسرائیل را تحریم کرده اند و اینها را ما باید با اشراف بیشتری بررسی کنیم و بر نتایج حاصله از این اتفاقات تمرکز داشته باشیم تا بتوانیم در این اتفاقات و روند سهیم شویم.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی و محور مقاومت در ابعاد رسانه ای توانسته است تا حد زیادی انحصار رسانه ای غرب و صهیونیسم را بشکند اضافه کرد: در سال های گذشته رسانه های غربی که به نوعی تحت سیطره صهیونیسم هستند، احاطه کامل بر انتشار اخبار و گزارشات داشند و هر خبری را به راحتی می توانستند از دیدگاه خودشان به مخاطبین در سراسر دنیا القا کنند، در حالی که در سال های اخیر شاهدیم که بزرگترین تظاهرات به نفع فلسطینی ها اتفاق می افتد.
رئیس کمیسیون سیاسی و تمور بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین تاکید کرد که «اگر جابجایی قدرت در نظام بین الملل، از غرب به شرق اتفاق بیفتد بسیاری از مراکز مالی و اقتصادی که تحت نفوذ اسرائیل و یهود است آسیب می بیند و این روند نفوذ اسرائیل در مدیریت اقتصاد و بحران آفرینی را کاهش می دهد. لذا وظیفه داریم به همان مقداری که در جبهه نظامی سرمایه گذاری می کنیم در رسانه نیز سرمایه گذاری کنیم تا علاوه بر شکست کامل انحصار رسانه ای محور غربی – صهیونیستی، بتوانیم در آگاهی افکار غرب از ماهیت رژیم صهیونیستی نقش موثری داشته باشیم.
سیدجعفر رضوی کارشناس ارشد مسائل فلسطین هم در این نشست گفت: یکی از راهبردی ترین نکاتی که نباید از نظر ها دور بماند این است که نباید صرفا تمام توجهات را معطوف به رژیم صهیونیستی کنیم. چرا که خود اسرائیل برای قدرت های استعماری که این رژیم را به وجود آورده و از آن حمایت می کنند، یک ابزار محسوب می شود و این نکته بسیار مهمی است که به خوبی می توان از داده هایی که خود غربی ها منتشر کردند استخراج کرد.
رضوی با بیان اینکه خود اسرائیلی ها اعتقاد به نابودی و فروپاشی دارند اما چرا جریانی برای بعد از نابودی این رژیم برنامه ریزی می کند؟ افزود: سران اسرائیلی اخیرا جزیره ای را در اروپا خریداری کردند برای زمانی که فروپاشی این رژیم انجام شد تا بتوانند تعدادی از مهره های خود را به آنجا منتقل کنند که این نشان می دهد آنها به فروپاشی و نابودی اسرائیل اعتقاد دارند. پس آیا با از میان رفتن رژیم صهیونیستی مبارزه تمام خواهد شد و فضای استعماری از بین خواهد رفت یا خیر؟ قطعا خیر.
وی افزود: باید در فضای مبارزه، دید را فراتر برد و به دنبال نگاهی بود که از اسرائیل به عنوان ابزار استفاده می کند چرا که همان همینه استعماری که نشانه های آن را در جریان های فراماسونری و روتاناها می بینیم و رژیم صهیونیستی را تحریم آکادمیک می کند، همان جریان مخالفان و فراری های سوری را بورسیه می کند و به دانشگاههای اروپایی می برد. سوال اساسی اینجاست چرا این جریان که رژیم صهیونیستی را تحریم می کند از مخالفان دولت سوریه حمایت می کند؟ در جواب باید گفت که این جریان استعماری به دنبال تربیت رهبران آینده این کشور است تا آینده سوریه را خودش بسازد.
رضوی افزود: از این دست مثال ها کم نیست مثلا امروز در عراق چرا باید سه تا پنج هزار موسسه غربی تاسیس شود؟ و چرا غربی ها باید در عراق کار فرهنگی کنند؟ چرا آلمان باید روی هنر و موسیقی عراق سرمایه گذاری کند؟ جواب تمامی این سوال ها نشان می دهد که جریانی فراتر از اسرائیل وجود دارد که تلاش می کند از طریق این رژیم، نگاهها را از خود پرت کند.
این کارشناس ارشد مسائل فلسطین در پایان افزود: این یک اصل درست است که امروز اسرائیل در نوک پیکان مبارزه است، اما این جنگ با از بین رفتن اسرائیل تمام نخواهد شد و بسیار فراتر از این رژیم است.
ناصر ابو شریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم در این نشست با بیان اینکه اسرائیل تنها بخشی از یک پدیده استعماری بزرگ محسوب می شود گفت: زمانی که رئیس جمهور کاتولیک آمریکا، خود را یک صهیونیست می خواند، نشان دهنده یک پروژه و جریان بسیار بزرگ است که رژیم صهیونیستی تنها بخشی از آن است.
وی افزود: جریان قدرتمندی در پشت پرده قرار دارد که اوضاع را کنترل و به پیش می برد. سالیان سال تصور می شد که جنبش جهانی صهیونیست در پشت پرده استعمار جهانی قرار دارد اما وقتی عمیق تر بررسی کنیم مشخص می شود که جریانی فراتر از جنبش جهانی صهیونیست وجود دارد که آن را مدیریت و هدایت می کند.
وی با بیان اینکه این جریان قدرت پشت پرده به شدت از ابزار خود یعنی رژیم صهیونیستی محافظت می کند افزود: این جریان چنان قدرتمند و با نفوذ است که اجازه نزدیک شدن و حتی انتقاد از اسرائیل را به اعضای کنگره آمریکا، سناتورهای آمریکایی و سفرا را هم نمی دهد و آنها نیز جرات انتقاد از اسرائیل را ندارند.
ابو شریف اضافه کرد: ما مسلمان هستیم و وقتی به آیات قرآن استناد می کنیم، خداوند می فرمایید، یهودیان مجددا زمان کوتاهی به قدرت خواهند رسید که در حال حاضر این قدرت به سوی افول در حرکت است. این سیر افول نیازمند حرکت، اقدامات و تلاش های ما است. امروز ما شاهد افزایش اقدامات جهانی علیه رژیم صهیونیستی هستیم. برای مثال، بارسلونای اسپانیا خواهر خواندگی خود با تل آویو را لغو کرد و رژیم صهیونیستی را یک رژیم آپارتاید اعلام کرد.
دکترعلیرضا عرب در این نشست گفت: روابط اسرائیل با آمریکا و اروپا بر دو اصل استوار است اول منافع راهبردی که اسرائیل را به غرب متصل می کند و دوم ارزش ها است که همان ارزش های لیبرال دموکراسی است.
این کارشناس ارشد غرب آسیا افزود: با نگاهی آینده پژوهانه به موضوع نشست متوجه خواهیم شد که دو ستون متصل کننده اسرائیل به غرب یعنی منافع راهبردی و ارزش ها را سه فرآیند تضعیف می کند.
وی اولین فرآیندی که منافع این دو موجودیت را تهدید می کند را کاهش توجه غرب به ویژه آمریکا به منطقه غرب آسیا دانست و تاکید کرد؛ بررسی ها نشان می دهد این فرآیند روز به روز در حال افزایش است. هر چقدر این کاهش توجه افزیش یابد این رابطه بیشتر دستخوش تغییرات خواهد شد.
عرب فرآیند دومی را که ستون ارتباطی اسرائیل و غرب را تضعیف می کند، راست گرایی و افراطی گری روز افزون در بطن جامعه رژیم صهیونیستی دانست و افزود: هویت اسرائیل فعلی از هویت اسرائیل زمان تاسیس که هویتی غربی بود، روز به روز فاصله می گیرد. راست گرایی جامعه اسرائیل باعث می شود که آن ارزش های لیبرال دموکراسی که ستون ارتباط میان اسرائیل و غرب بود دچار فرسایش شود و هرچه جامعه اسرائیل راست گراتر شود ارتباط میان اسرائیل با غرب و آمریکا دستخوش تغییرات بیشتری خواهد شد.
عضو کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین با بیان اینکه در دنیای امروز منافع و ارزش ها در هم تنیده شده است گفت: نمی توان ارزش های لیبرال دموکراسی غرب را از تکنولوژی و صنعت آن یا از قدرت نظامی یا از راهبردهای استراتژیک آن جدا کنید. بنابراین تضعیف هویت دموکراتیک اسرائیل که ناشی از راست گرا شدن جامعه اسرائیل است باعث می شود نگرش جهانی نسبت به این رژیم تغییر کند. این تغییر نگرش منجر به ضربه به اقتصاد، سرمایه گذاری، صادرات و واردات اسرائیل، فرار بیشتر نخبگان ، فرسایش اعتبار بین المللی اسرائیل و لطمه به صنعت پیشرفته اسرائیل خواهد شد.
این پژوهشگر وزه اسرائیل ضمن بیان اینکه این درهم تنیدگی منافع و ارزش ها به خصوص پس از جنگ اوکراین تشدید شده است، افزود: اسرائیلی که همیشه بخشی از اردوگاه دموکراتیک غرب بود با مشکل رو برو خواهد شد. پس از جنگ اوکراین سیاست آمریکا به سمت ایجاد اتحاد با کشورهای دموکراتیک پیش خواهد رفت و هرچه راستگرایی و افراط گری در جامعه اسرائیل افزایش یابد رابطه این رژیم با آمریکا دچار چالش بیشتر خواهد شد .
وی اضافه کرد: در سند استراتژی امنیت ملی آمریکا که در اکتبر 2022 میلادی منتشر شد، یک بند در رابطه با اتحاد دموکراتیک و اتحاد تکنولوژیک گنجانده شده است که مضون آن این است که امریکا تکنولوژی های برتر خود را به کشورهایی خواهد داد که به ارزش های لیبرال دموکراسی بیشتر توجه دارند و این یعنی ابر رایانه های کوانتومی و تراشه های پیشرفته و هوش مصنوعی خود را ممکن است در آینده در اختیار اسرائیل قرار ندهد.
وی تاکید کرد: در همین راستا اولاف شولتز در دسامبر 2022 راهبردی مطرح کرد و گفت پس از جنگ اوکراین تقویت اردوگاه دموکراتیک در سراسر جهان باید در دستور کار قرار گیرد لذا وقتی جامعه اسرائیل روز به روز به سمت افراطی گرایی پیش می رود اینها چالش هایی برای این رژیم به همراه خواهد داشت.
همچنین یک سری کارزارهای بین المللی علیه اسرائیل در زمینه حقوق بشر فعال بوده است که زمانی که اسرائیل از این اردوگاه فاصله بگیرد و راست گرا تر شود آن کارزارها فعالتر و موثر تر خواهد شد.
عرب با بیان اینکه سومین فرآیندی که ستون ارتباطی اسرائیل با غرب و آمریکا را تضعیف خواهد کرد؛ تغییراتی است که در بافت جامعه ای آمریکا در حال رخ دادن است، افزود: جامعه آمریکا جامعه ای مهاجر پذیر است و جمعیت رنگین پوستان در سال های اخیر در این جامعه در حال افزایش هستند و تاثیر این افزایش جمعیت را به خوبی در بخش افراطی حزب دموکرات آمریکا می بینیم .باید توجه کرد که بافت جامعه آمریکا در حال تغییر است که این تغییر به سود روابط اسرائیل و غرب نخواهد بود.