تحلیل و مقاله

ضرورت تغییر در راهبرد جنگی ایران به حملات پیشگیرانه

احمدرضا روح الله زاد مدیر مرکز اسناد و مطالعات راهبردی جمعیت دفاع از ملت فلسطین

🔰سال هاست که دشمنان ایران اسلامی از “گزینه ی روی میز حمله نظامی به ایران” صحبت می کنند. مسئولین سیاسی و نظامی کشور نیز پیوسته “توانمندی دفاعی ایران” را در “پشیمان کردن” حمله کننده به ایران سخن می گویند.

🔰پس از عملیات وعده صادق 2 رژیم صهیونیستی گزینه حمله به اهدافی در ایران را مطرح کرده است. غرب و در راس آن امریکا ضمن تداوم و تسریع در ارائه کمک های تسلیحاتی و تجهیزاتی به اسرائیل، با توصیه به این رژیم که اهداف حملات خود را محدود کند، همزمان بحث حمایت اتحادیه اروپا از ادعاهای امارات متحده عربی نسبت به جزایر ایران، همچنین تلاش های ترکیه برای تشدید بحران در سوریه به بهانه مبارزه با گروهک تروریستی پ ک ک شروع شده است که هدف آن آسیب رساندن به سوریه به عنوان یکی از محوریترین عضو محور مقاومت است. اتحادیه اروپا نیز اقدام به اعمال تحریم هایی جدید علیه ایران کرده است. همه این موارد نشان می دهد که یک جنگ روانی علیه ایران با شدت تمام در جریان است و البته اقدامات نظامی را هم باید انتظار کشید.

🔰این اقدامات موجب شده تا نیروهای مسلح ایران ضریب آمادگی خود را به صد در صد برسانند. هرچند آماده بودن نیروهای مسلح برای هر تهدیدی یک اتفاق خوب است اما هزینه های آشکار و پنهان آن را نباید نادیده گرفت. انتظار برای یک جنگ، در بعد روانی خصوصا در ابعاد اقتصادی آسیب های زیادی را به دنبال دارد. هرچند قاطبه ایرانیان علی رغم همه هزینه های جنگ، چون نتیجه آن “محو اسرائیل” است، خواستار اقدام نظامی علیه آن هستند.

✅به نظر می رسد اصرار ایران بر راهبرد پدافندی و یا حرکت کُند از پدافند به راهبردِ آفندی، خصوصا”جنگ پیشگیرانه” و “جنگ پیشدستانه” دشمنان را گستاخ کرده است.

🔰ایران اکنون با توجه به عملیات های متعدد پهپادی و موشکی برون مرزی در سرکوب تروریست ها و البته تروریست های دولتی و جنایتکاری چون امریکا و اسرائیل و با توجه به تصریح مکرر مسئولین و فرماندهان عالی نظامی، از توانمندی لازم برای “سرکوب و از بین بردن تهدید” فراتر از مرزها برخوردار است. فرایند تحولات جهانی هم به نوعی نابودی تهدید قبل از وقوع را مورد تائید قرار می دهد.

🔰به نظر می رسد ایران باید از توانمندی خود در جهت تغییر راهبردهای نظامی اش به حملات پیشگیرانه و یا پیشدستانه استفاده کند. تردیدی نیست که جامعه ایران نیز از این نوع اقدامات استقبال می کند. البته جریان نفوذ با پروپاگاندای رسانه ای خود همواره سعی کرده است تا مطلوب خود را به عنوان مطلوب جامعه ایران جا بیاندازد. اما طبیعی است که تصمیم سازان و تصمیم گیران نظامی و امنیتی کشور نباید تحت تاثیر پروپاگاندای رسانه ای این جریان قرار گیرند.

🔰اینکه رژیم صهیونیستی هم تهدید به حمله کند و هم آشکارا تمهیدات لازم را برای حملات خود تدارک ببیند، هم اقداماتی را پس از آن علیه ایران انجام دهد، اما در این سو تحرکی که باید دیده نشود، اساسا هرگز به تثبیت بازدارندگی ایران در ابعاد نظامی و امنیتی نخواهد انجامید و در واقع باید گفت بازدارندگی ایران به چالش کشیده شده و تضعیف خواهد شد.

🔰انتظار از مراکز اندیشکده ای و تصمیم ساز آن است که عینک راهبرد دفاعی را از چشم برداشته و عینک راهبرد آفندی را بر چشم بگذارند. در جهان امروز که قدرت حرف اول و آخر را در نظام بین الملل می زند، تنها جوامعی می توانند از منافع و امنیت خود صیانت کنند که مقتدرانه عمل کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا