اخبار جمعیتخبر ویژه

قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین در گفتگو با قدسنا؛ جام جهانی قطر شاخص مهمی است در محبوبیت فلسطین و منفوری اسرائیل نزد ملت ها

به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)،جام جهانی فوتبال در قطر، جدای از فراز و فرود تیم ها در زمین بازی، با حواشی های متعددی نیز همراه بوده است. اما شاید مهمترین حواشی این جام را باید حمایت های تماشگران کشورهای مختلف جهان از فلسطین و اقدام به نوعی بایکوتِ رسانه های رژیم صهیونیستی دانست.

 

خبرنگار قدسنا در این ارتباط با “محمد شاهدی”، قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین، گفتگو کرده است.

 

محمد شاهدی در اینکه تفاوت جام جهانی فعلی با مسابقات قبلی اش چیست و چرا این حجم از حمایت از فلسطین در این دوره دیده می شود گفت: رژیم صهیونیستی که بر پایه قتل عام و آواره سازی  ملت فلسطین ایجاد شده است با توجه به گسترش نفوذ رسانه ها در افکار عمومی، بسیاری از جنایات خود علیه ملت فلسطین و دیگر ملت های منطقه را به فرصت های چون مسابقات بزرگ ورزشی مانن المپیک و جام جهانی فوتبال موکول می کند.

 

وی در این ارتباط به برخی از جنایات و جنگ افروزی های رژیم صهیونیستی در ادوار مختلف جام جهانی فوتبال اشاره کرد وافزود: همزمان با جام جهانی 1982 اسپانیا ، اردوگاه صبرا و شتیلا از سوی رژیم صهیونیستی با همکاری فلانژهای مسیحی لبنان، به خاک و خون کشیده شد. هنگام برگزاری جام جهانی 2006 آلمان، رژیم صهیونیستی با حمله به لبنان جنگ 33 روزه لبنان آغاز شد. در بحبوحه جام جهانی 2014  برزیل، جنگ 51 روزه غزه آغاز شد که منجر به کشته و زخمی شدن افراد بیگناه و مظلوم از جمله کودکان و زنان و سالمندان فلسطینی شد.

 

شاهدی در ادامه اما داستان جام جهانی قطر را متفاوت دانست و گفت: امسال همزمان با جام جهانی 2022 قطر داستان متفاوتی برای فلسطین رقم خورد. جنگی شروع نشد اما همزمان با این بازی ها تحولات گسترده ای به نفع جبهه مقاومت ملت مظلوم فلسطین در شهرهای مختلف کرانه باختری علیه رژیم صهیونیستی در جریان است.

 

قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین اضافه کرد: البته این بار داستان فلسطین در جام جهانی فوتبال با شادی ، افتخار ، روحیه و امید همراه بود. چرا که طبق قوانین فیفا مقرر شد که کشور قطر به تماشاگران و رسانه ها اسرائیلی حدود 4 هزار نفر اجازه ورود به این کشور را بدهد. دولت قطر هم با این شرط که رژیم صهیونیستی هم باید زمینه حضور تماشگران فلسطینی در قطر را تسهیل کند، موافقت خود را برای حضور محدود تماشگران و رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کرد. لذا چیزی در حدود 8 هزار نفر از فلسطینیان کرانه باختری و دیگر کشورها برای تماشای بازی های جام جهانی به قطر سفر کردند.

 

شاهدی در خصوص دوگانگی غرب در حوزه سیاست و ورزش نیز گفت: نکته قابل توجه این است که فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) و سایر سازمان‌های ورزشی بین‌المللی به طور رسمی سالهاست که اعلام می کنند که سیاست و ورزش باید از هم جدا شوند. اما کشورهای غربی پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، سیاست را به شدت وارد ورزش کردند تا جایی که شاهد سیاسی ترین تحریم های ورزشی علیه روسیه بودیم. بنابراین آنها دیگر نمی‌توانند مانع از نشر آرمان فلسطین در جام جهانی قطر شوند. در واقع جام جهانی ۲۰۲۲ دوحه فرصتی شد برای مسلمانان و فلسطینی‌ها و همه انسان های آزاده جهان که موضوع فلسطین را در یکی از مهم‌ترین رویدادهای بین‌المللی در جهان برجسته کنند و جهانیان را از جنایات رژیم صهیونیستی آگاه سازند.

 

وی همبستگی با ملت مظلوم فلسطین را  در رسانه ها و کمپین های تبلیغاتی را شاخص مهمی در این ارتباط دانست و به برخی از رسانه هایی که حضور معنادار فلسطین در جام جهانی قطر را منعکس کرده اند اشاره کرد و گفت:

وب سایت بریتانیایی میدل ایست آی در گزارش نوشت؛  پرچم فلسطین به نمادی تبدیل شده است که در طول فعالیت‌های مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ حضور پررنگی دارد و هواداران تیم‌های عربی مایل هستند پرچم و چفیه فلسطین را در ورزشگاه‌ها به اهتزاز در آورند.

 

رسانه صهیونیستی اسرائیل هیوم: کمپین «فلسطین در جام جهانی» راه اندازی شده است که شامل توزیع تی شرت و پرچم فلسطین در استادیوم‌ها و استقرار «سفیران فلسطین» در سکوها می‌شود.

 

شاهدی به کمپین‌های متعددی که در رسانه‌های اجتماعی با هدف افزایش آگاهی بین المللی از تلاش‌های فلسطینی‌ها علیه اسرائیل در جریان مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر راه اندازی شد اشاره کرد و گفت  ای کمپین ها موفق شدند تا هواداران ده‌ها کشور را دور هم جمع کرد.

 

یکی از این  کمپین های توییتری با عنوان «رؤیای فلسطینی» اعلام کرد که در طول مسابقات جام جهانی، باید از فلسطین حمایت کرد و آرمان فلسطین را برای جهان برجسته نمود.

یا کمپین تبلیغاتی طراحان تحت عنوان «چگونه می‌توانی در جام جهانی از فلسطین حمایت کنی؟» در اینترنت بارگذاری شده است که پیشنهاد می‌کند علاوه بر دستبند و بازوبند، از روسری و پارچه‌هایی با پرچم فلسطین، همراه با چفیه در رنگ‌های پرچم فلسطین استفاده شود.

 

این کمپین از عموم مردم عرب و هواداران جام جهانی قطر می‌خواهد که فلسطین را در پله‌ها، سکوها، میدان‌های اطراف استادیوم‌ها و محل تجمع تیم‌های مختلف «تشویق» کنند.

 

در حالی که فلسطین تیم فوتبالی در رقابت های جام جهانی ندارند. اما همواره پرچم این کشور در همه مسابقات به نوعی دیده می شود البته این پرچم در تجمعات قبل از بازی در کافه ها و رستوران ها در مترو، اتوبوس و خیابان نیز دیده می شد.

 

قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین در ادامه گفت:  نکته قابل توجه برخورد تماشاگران و علاقمندان به فوتبال با رسانه های اسرائیلی است که از خجالتشان در آمدند و از مصاحبه با آنها امتناع کردند و یا اگر هم مصاحبه می کردند صرفا از در باره اهمیت حمایت از فلسطین و ضرورت ازاد سازی و رهای از اشغال آن با شعارهایی چون” فلسطین پیروز” و “فلسطین آزاد” و “اسرائیل غاصب و جنایتکار” صحبت می کردند. تاجایی که رسانه های اسرائیلی یا دیگر خود را معرفی نمی کردند یا از لوگوی رسانه های خود استفاده نمی کردند و کار بجایی رسید که رژیم صهیونیستی از چنین برخوردهایی به فیفا شکایت کرد.

 

این کارشناس غرب اسیا همچنین به هوادری فوتبالیست های کشورها از فلسطین و یا در حین مسابقات اشاره کرد و افزود:  از دیگر انواع هواداری و همبستگی با ملت مظلوم فلسطین می توان به بازی تونس و فرانسه  اشاره کرد که هوادار تیم تونس با پرچم تونس در وسط میدان بازی دور زد (‌جیمی جامپ) و همچنین بعد از برد تیم مراکش در مقابل کانادا تیم این کشور با پرچم فلسطین در زمین دور افتخار زد. حتی نخست وزیر کرواسی با شال فلسطینی در ورزشگاه حاضر شد و همچنین در سکوها و در دست کودکان حاضر در ورزشگاه ها عکس هایی از محمد الدوره ،‌شیرین ابوعاقله، رزان نجار، نیز دیده می شد.

 

شاهدی در پایان این گفتگو با توجه به فرایند عادی سازی برخی رژیم های عربی با اسرائیل و این حجم از واکنش مردمی در حمایت از فلسطین گفت: به رغم تمام تلاشهای محور غربی – عربی – عبری  در عادی سازی میان کشورهای اسلامی و رژیم صهیونیستی آنچه پیش بینی و برنامه ریزی شده بود محقق نشد و بیش از پیش نفرت و تنفر از رژیم صهیونیستی در میان ملتها دیده می شود. تا جایی که خود رسانه های صهیونیستی می گفتند ما فکر نمی کردیم تا این حد در میان دیگر ملت ها منفور باشیم.

 

لذا باید بگویم که همچنان قدس شریف پر رنگ و در متن ملت هاست و اساسا در حاشیه جام جهانی نبود. و در واقع بهترین الگوی برگزاری و مشارکت ملت ها در برگزاری بازی های جام جهانی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین در جام جهانی 2022 قطر محقق شد.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا