تحلیل و مقالهخبر ویژه

قدس سنگ بنای تمامی گفتگوهاست

همانگونه که پیش بینی می شد، محمود عباس مانع از برگزاری انتخابات فلسطین شد. در این ارتباط به چند نکته اشاره می شود:

همانگونه که پیش بینی می شد، محمود عباس مانع از برگزاری انتخابات فلسطین شد. در این ارتباط به چند نکته اشاره می شود:

1 – محمود عباس هرگاه نقشش از سوی صهیونیست ها و بعضا امریکا نادیده گرفته شده است، بحث گفتگو و همگرایی با گروه های مقاومت را مطرح کرده است و در واقع از بحث آشتی فلسطینی به عنوان اهرمی در جهت تقویت جایگاه خود در نزد دولت صهیونیستی و غرب بهره گرفته است. با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید و تحرک سیاسی امریکا در ارتباط با حوزه فلسطین بر اساس نیازهای امریکا در قالب طرح معامله قرن، محمود عباس به شدت احساس خطر کرد. زیرا در تحرکات جدید امریکا طرف صهیونیستی بر اساس نیاز اسرائیل حذف شده بود و دولت های عربی جایگزین آن در روند گفتگوها با اسرائیل شدند. این موضوع موجب شد تا محمود عباس روند گفتگوهای ملی را پیگیری کند و برآیند این گفتگوها برگزاری انتخابات فلسطین به عنوان گام اول و مهم تشکیل دولت وحدت ملی بود. اما با تغییر مستاجر جدید کاخ سفید و سیاست های اعلامی جو بایدن مبنی بر طرح دو دولت و بازگشت طرف فلسطینی به میز گفتگوبا اسرائیل، پیش بینی می شد که محمود عباس وارد روند تولید بهانه و پا نهادن بر روی همه توافقات و خصوصا لغو انتخابات شود. به ویژه که نظر سنجی ها تاکید بر شکست جنبش فتح از دو زاویه داشت یعنی هم برتری حماس  و هم موفقیت جریان جدا شده از بدنه فتح که مروان البرغوثی را به عنوان رئیس دولت فلسطینی معرفی و در معرض انتخاب جامعه فلسطینی قرار داده بود.

2 – محمود عباس در فرمان لغو برگزاری انتخابات فلسطین تاکید کرد از آنجا که گروه های حاضر در انتخابات بر شروط بین المللی متعهد نیستند، لذا انتخابات را لغو می کند. منظور محمود عباس از شروط بین المللی تعهداتی است که وی بر اساس قرارداد اسلو و پس از آن طی گفتگوها با صهیونیست ها امضا کرده است که مهمترین آنها بحث بازگشت آوارگان به  فلسطین، تعلیق مطالبات فلسطینی در ارتباط با بیت المقدس و آزادی اسیران فلسطینی است. در واقع این شروطی که اشاره محمود عباس بر آنها است، در تضاد کامل با حق تعیین سرنوشت و دموکراسی و مشروعیت انتخابی رهبران سیاسی جوامع است و وی با این اقدام تلاش دارد نگرانی خود از شکست را از بین برده و همچنان ریاست دولت را که بیش از یکدهه است به صورت غیر قانونی غصب کرده است، در خود استمرار دهد.

3 –  همه گروه های فلسطینی تاکید دارند که انتخابات باید در قدس نیز برگزار شود و قدس نباید مستثنی شود. زیرا بیت المقدس هویت دینی و تاریخی و فرهنگی فلسطین است و هیچ دولت فلسطینی بدون قدس معنا نخواهد داشت. به نظر می رسد محمود عباس در یک هماهنگی با دولت صهیونیستی به بهانه مانع گذاری اسرائیل در برگزاری انتخابات در قدس، انتخابات را لغو کرده است. این در حالی است که گروه های فلسطینی پیشنهاد های متنوعی مانند استفاده از ساختمانهای سازمان ملل در بیت المقدس، سفارتخانه های اروپایی، انتخابات الکترونیکی و ایجاد مراکز اخذ رای در سطح بیت المقدس را مطرح کردند که محمود عباس همه آنها را نادیده گرفت.

4 –  به نظر می رسد لغو انتخابات فلسطین یک تصمیم مشترک محمود عباس، رژیم صهیونیستی و امریکا باشد که هر سه طیف به شدت از پیروزی حماس در این انتخابات اظهار نگرانی کرده بودند. از سوی دیگر رژیم صهیونیستی همواره تلاش کرده تا موضوع هویت اسلامی قدس را نفی کند. اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر و نیز انتقال سفارت امریکا از تل آویو به قدس در کنار اقدامات تجاوزکارانه مستمر اشغالگران در جهت تغییر هویت و بافت جمعیتی آن در این ارتباط قابل ارزیابی است.

4 – همچنان که گروه های مقاومت مجزا و مشترکا به صورت مکرر تاکید کرده اند موضوع قدس نه تنها نمی تواند از هیچ راه حلی کنار گذاشته شود بلکه موضوع محوری همه راه حل ها باید باشد. به همین دلیل هشدار داده اند که از همه توان خود در راستای صیانت از قدس استفاده خواهند کرد. حضور 70 – 80 هزار نفری فلسطینیان در مسجد الاقصی و درگیر شدن با صهیونیست ها نشان می دهد که فلسطین آبستن تحولات بزرگی است و در کنار آن دشمن صهیونیستی باید نگران پاسخ های انتقامی محور مقاومت به ماجراجویی های خود در ارتباط با حلقه های محور مقاومت و خصوصا ایران نیز باشد.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا