نشست تخصصی تاثیر عملیات وعده صادق بر معادلات رویارویی با رژیم صهیونیستی
به گزارش جمعیت دفاع از ملت فلسطین، در نشست تخصصی تاثیر عملیات وعده صادق بر معادلات رویارویی با رژیم صهیونیستی که پیش از ظهر امروز در محل جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد، دکتر احمد زارعان استاد دانشگاه و پژوهشگر روابط بین الملل، عملیات وعده صادق را نقطه عطف تقابل جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی خواند و گفت: وعده صادق تقابل رژیم صهیونیستی و جمهوری اسلامی ایران را وارد مرحله جدیدی کرد و به رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه، ادارک جدیدی از قدرت ایران داد.
زارعان سطح تقابل جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی را به دو بخش قبل و بعد از این عملیات تقسیم کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی تقابل با یکدیگر را در سطح فوق راهبردی در نظر گرفته اند. جمهوری اسلامی ایران هدف خود را نابودی این غده سرطانی باز تعریف کرده است و رژیم صهیونیستی هم به دنبال ایجاد تغییرات ماهوی ( بنیادی) در نظام ایران است.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) افزود: تا پیش از عملیات طوفان الاقصی، سطح تقابل دو طرف در منطقه خاکستری ( Gray zone) باز تعریف می شد که در چارچوب جنگ سایه ها قرار می گیرد و دو طرف تلاش می کردند در این منطقه یکدیگر را هدف قرار دهند. ترورها، خرابکاری های صنعتی و هسته ای، پرونده سازی علیه ایران، فشار در جهت انزوای بین المللی ایران و ایجاد ائتلاف های منطقه ای ضد ایران، نمونه ای از تلاش رژیم صهیونیستی در ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاکستری بود. در مقابل جمهوری اسلامی ایران تلاش می کرد از ظرفیت های فرهنگی، قومیتی و گفتمانی خود علیه رژیم صهیونیستی بهره ببرد و از گروهای مقاومت در منطقه حمایت کرده و آنها را تقویت نماید و طبیعتا از این راهها در منطقه خاکستری به اقدامات رژیم صهیونیستی پاسخ دهد.
زارعان حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را اشتباه راهبردی رژیم صهیونیستی خواند و افزود: رژیم صهیونیستی با این حمله از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران عبور کرد و با این اقدام میدان تقابل را از منطقه خاکستری خارج کرد و سطح تقابل را به نقطه ای رساند که پاسخ جمهوری اسلامی ایران دیگر اجتناب ناپذیر بود.
پزوهشگر ارشد مسائل بین الملل عملیات وعده صادق را هم در طراحی و هم در اجرا بی نظیر خواند و گفت: این عملیات به تمامی اهداف راهبردی و عملیاتی که برای آن برنامه ریزی شده بود رسید. به اذعان کارشناسان این بزرگترین عملیات ترکیبی به لحاظ استفاده از پهپاد و موشک در طول تاریخ جنگ های جهان است و بزرگترین عملیات هوایی علیه رژیم صهیونیستی محسوب می شود.
زارعان تنبیه متجاوز، تقویت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران، تثبیت موازنه قدرتی که به نفع جمهوری اسلامی ایران در منطقه شکل گرفته بود و ایجاد موازنه رعب، برجسته سازی خطوط قرمز ایران و نشان دادن قدرت ایران در پیروزی در جنگ اراده ها همچنین تقویت موضع متحدین ایران در منطقه را از اهداف راهبردی برشمرد که جمهوری اسلامی ایران برای این عملیات باز تعریف کرده بود و کاملا محقق کرد.
وی افزود: این عملیات ثابت کرد که اساسا گروههای مقاومت، نیروهای نیابتی ایران نیستند و ایران گروهای مقاومت در منطقه را یک شبکه پیرو نمیداند که باید همه هزینه های امنیتی را پرداخت نمایند.محور مقاومت مجموعه ای از بازیگران منطقه ای هستند که متحد و موتلف برای دستیابی به یک سری اهداف هستندو با توجه به اهداف و مقتضیات خود عمل خواهند کرد که نمونه آن عملیات طوفان الاقصی بود.
زارعان با بیان اینکه حمله به رژیم صهیونیستی حمله به مهمترین متحد راهبردی آمریکا در منطقه بود و این حمله پیام های زیادی به دنیا مخابره کرد افزود: رژیم صهیونیستی خط قرمز آمریکا است و تعهد به حفظ امنیت و موجودیت این رژیم برای هر دو حزب آمریکا غیر قابل مذاکره است و امنیت رژیم صهیونیستی را امنیت آمریکا می دانند. با وجود همچین گزاره قطعی، آمریکا تحت تاثیر موازنه قدرتی که ایران و محور مقاومت در منطقه ایجاد کرده اند با صراحت اعلام کرد که فقط در حوزه پدافندی در کنار رژیم صهیونیستی خواهد ماند و در اقدامات آفندی در کنار این رژیم قرار نخواهد گرفت. این تغییر رویکرد آمریکا ناشی از تغییراتی است که در نظام بین الملل رخ داده است و این تغییرات به افول آمریکا انجامیده است.
پژوهشگر ارشد مسائل بین الملل در ادامه دستاورهای ادارکی و شناختی این عملیات را برشمرد و گفت: رژیم صهیونیستی در این عملیات متوجه شد که جمهوری اسلامی ایران ابایی از رویا رویی مستقیم ندارد و نباید روی آمریکا و کشورهای منطقه برای دفاع از موجودیت خود حساب باز کند. همچنین این رژیم دریافت سامانه پدافندی که سال ها برای آن هزینه کرده است در حملات موشکی و پهپادی گسترده فاقد کارایی است و نداشتن عمق راهبردی در این نوع جنگ ها برای این رژیم چالش بزرگی است.
ناصر ابو شریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران در این نشست با بیان اینکه ریشه اختلاف بین رژیم صهیونیستی و ایران فکری و ماهیتی است نه تاکتیکی و ظاهری گفت: مساله فلسطین به دلیل مخالفت این رژیم با ایران نیست بلکه پیش از انقلاب اسلامی ایران نیز این مشکلات وجود داشت.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در فلسطین با توجه به دقیق بودن عملیات وعده صادق و موفقیت آن و تحمیل 13 روز ترس و وحشت در سرزمین های اشغالی و تبعات آن گفت: یکی از تبعات این عملیات بروز اختلافات شدید داخلی در کابینه نتانیاهو بود به حدی که یکی از نمایندگان کنست اعلام کرد اگر مردم ما (اشغالگران شهرک نشین) متوجه این تشویش بین مقامات کنست می شدند، یک نفر هم در اسرائیل نمی ماند و همه فرار می کردند. همچنین دیگر تبعات این عملیات این بود که صهیونیست ها ادعا کردند ما به تنهایی و بدون کمک بایدن با ایران مقابله می کنیم اما بعد از اقدام ایران خلاف این ادعا ثابت شد و مشخص شد اسرائیل بدون کمک آمریکا یک روز هم دوام نخواهد آورد.
وی در ادامه با توجه به این موضوع که امریکا نمی خواهد درگیر جنگ با ایران شود چرا که تجربه جنگ غیر مستقیم با ایران را داشته است گفت: آمریکا نمی خواهد به عنوان نیروی نیابتی اسرائیل با ایران یا کشور دیگری بجنگد و تن به چنین کاری نخواهد داد چرا که پروژه دیگری را دنبال می کند. آمریکا به دنبال عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بود و وعده صادق آن ها را در این پروژه نیز ناکام گذاشت.
ابوشریف در انتهای صحبت خود برداشت نادرست برخی از مردم که پیامد عملیات وعده صادق در سرزمین های اشغالی را یاری رساندن به جبهه مقاومت میدانند رد کرد و تاکید کرد: عملیات وعده صادق با هدف تحقق اهداف راهبردی خاصی که داشت انجام شد و به اهداف خود نائل شد. همچنین وعده صادق موجب هم افزایی بین مردم فلسطین و حمایت و محبوبیت همه جانبه مردم فلسطین از مقاومت شد، البته برخی تحلیلگر نماهای وابسته به غرب این عملیات را اقدامی هماهنگ شده دانستند و این افراد یا حقیقت را نمی بینند و یا نمی خواهند واقعیت را قبول کنند.
از سوی دیگر، برخی معتقدند که اقدام ایران باید کوبنده تر می بود اما اگر واقع بینانه نگاه کنیم ایران با توجه به امکانات خود با این رژیم مبارزه می کند و نمی تواند انتحاری عمل کند.
رژیم صهیونیستی یک شبه نابود نخواهد شد بلکه تدریجی از بین می رود. اگر بودجه نظامی سالانه ایران را با آمریکا و رژیم صهیونیستی مقایسه کنیم می بینیم آمریکا 1000 میلیارد دلار بودجه نظامی دارد و رژیم صهیونیستی فقط 10 ملیارد دلار از آمریکا کمک نظامی دریافت می کند در حالی که ایران سالانه حدود 10 میلیون دلار بودجه دفاعی دارد و به نسبت بودجه نظامی، ایران در این معادله طرف پیروز میدان محسوب می شود.