نشست تخصصی تحلیل و بررسی مسائل منطقه، سوریه و فلسطین
ایزدی: حتی دانشجویان ثروتمند هم در آمریکا مخالف سیاست های کاخ سفید در قبال فلسطین هستند/ رویوران: طوفان الاقصی شدیدترین، بزرگترین و طولانی ترین جنگ بین مقاومت و رژیم صهیونیستی است

ایزدی افزود: جریانات حامی فلسطین در دو دهه اخیر در دانشگاه های امریکا روشنگری فراوانی داشته اند و این اعتراضات حاصل تلاش دو دهه این جریانات حامی فلسطین در آمریکاست.
وی گفت اخراج از دانشگاه، لغو مدرک تحصیلی و اخراج از کشور مجازات های جدیدی نیستند و از قبل در آمریکا مرسوم بوده اما در این دو سال بیش از قبل بوده است.
ایزدی به نفوذ لابی صهیونیسم در ارکان حکومت آمریکا اشاره کرد و گفت محبوبیت نتانیاهو از ترامپ در کنگره آمریکا بیشتر است به عنوان مثال وقتی نتانیاهو پنجاه دقیقه سخنرانی کرد برایش پنجاه و دو بار ایستادند و کف زدند اما وقتی ترامپ سخنرانی می کند نصف کنگره او را هوو می کنند.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه ترامپ با این شعار که امریکا را از افول نجات میدهم رای آورد افزود البته نتیجه، سرعت بخشیدن به افول امریکا است و ترامپ با اقدامات خود دشمنان آمریکا را افزایش داد و نمونه بارز آن نخست وزیر جدید کانادا بود و در انتخابات اخیر کانادا کسی رای آورد که ضد آمریکا بود و اصلا در نظر سنجی ها اقبالی برای انتخاب شدن نداشت.
وی با بیان اینکه در هر قرنی یک کشور ابرقدرت بود و ابرقدرت قرن بیستم امریکا بود افزود: در آینده یک کشور مثل پرتقال و اسپانیا و فرانسه و انگلیس خواهد بود که زمانی استعمارگر بودند. آمریکا هم هر وقت به آن نقطه ضعف برسد مجبور است از مواضع قبل خود کوتاه بیاید اما این اتفاق به نظر من در دوران امریکای ترامپ نخواهد بود.
خاک جنوب ایران زمانی توسط کشور پرتقال در دوران صفویه اشغال شد اما امروز بعد از چند صد سال رابطه ایران با کشور پرتقال در میان کشورهای اروپایی بیش از همه است چون دیگر کشور پرتقال برای ایران کشور استعماگر نیست و روابط مبتنی بر عرف بین الملل با ایران دارد.
ایزدی گریزی هم به اعتراضات ضدصهیونیستی در دانشگاه های آمریکا زد و گفت اعتراضات امریکا در محکومیت اسراییل از دانشگاه کلمبیا شروع شد، این دانشگاه دانشجوی نخبه پرور است و حاکمان آینده آمریکا از این دانشگاه انتخاب می شوند. دانشگاه کلمبیا مختص ثروتمندان است اما می بینیم در این دانشگاه هم جنایات اسرائیل در غزه محکوم می شود.
وی افزود: اعتراضات در دانشگاه کلمبیا خیلی شبیه به کاخ فرعون در داستان حضرت موسی است و این دانشجویان که ثروتمند و نخبه هستند مخالف سیاست های آمریکا هستند. دانشجویان کلمبیا منابع خبری فراتر از رسانه های آمریکایی را دنبال می کنند که این چنین با مردم غزه همذات پنداری می کنند.
در دانشگاه کلمبیا که حدود 250 تشکل فعال دانشجویی وجود دارد 116 تشکل حامی فلسطین است و این تشکل ها در بیانیه ای که در سایت نیویورک پست هم این بیانیه آمده آورده شده است که «ما غربی هایی هستیم که به صورت کامل تمدن غرب را ریشه کن میکنیم» و این یعنی دانشجوی امریکایی استعمار و ظلم را نمیپذیرد و برای مبارزه با آن تلاش میکند.
آمریکا با بازداشت و مجازات دانشجویان مهاجر و ویزایی قصد دارد تا دانشجویان آمریکایی حساب کار را بکنند و با آمریکا و سیاست های آن مخالفت نکنند اما در عمل آنچه اتفاق می افتد خلاف آن است.
فواد ایزدی به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا هم اشاره کرد و گفت به توافق میان ایران و آمریکا خوشبین نیستم چون جریان های قوی صهیونیستی مخالف توافق هستند.
حسین رویوران کارشناس مسائل غرب آسیا هم گفت: طوفان الاقصی شدیدترین و بزرگترین و طولانی ترین جنگ بین مقاومت و رژیم صهیونیستی است. این جنگ در تاریخ رویارویی با اسراییل مهمترین نبرد است. تا پیش از طوفان الاقصی مدت جنگ برای اسراییل مهم بود اما می بینیم الان نزدیک به دو سال است که می جنگد.
رویوران افزود: شدت ضربه در طوفان الاقصی به حدی بود که بلینکن وزیر خارجه وقت آمریکا گفته بود کنترل از دست اسراییل خارج شده بود و اگر غرب نبود اسراییل از بین رفته بود.
وی درباره حمایت از رژیم صهیونیستی گفت: اسراییل بخشی از پایگاه نظامی و فرهنگی غرب در منطقه است و علی رغم تمام اعتراضات در غرب، این کشورها سلاح برای رژیم صهیونیستی ارسال می کنند و در چنین شرایطی اسراییل در نقض حقوق بشر کاری نیست که انجام نداده باشد و همه کنوانسیون های حقوق بشری را نقض کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت اسراییل قبلا نسبت به اسیران خود خیلی حساس بود اما الان می بینیم جان اسرایش برای او آنچنان اهمیت ندارد، زمانی یک اسراییلی با ۴۰۰۰ فلسطینی معاوضه می شد اما امروز در ازای هر اسیر اسراییلی ۱۰ فلسطینی آزاد می شوند.
رویوران گفت: اسراییل در این جنگ وجهه بین المللی خود را از دست داد به گونه ای که نتانیاهو برای سفر به امریکا باید کره زمین را دور بزند و هواپیمایش نمی تواند از روی کشورهایی که عضو کنوانسیون بین المللی حقوق بشر هستند عبور کند.
وی افزود مقاومت اگرچه یک درصد قدرت رژیم صهیونیستی نیست اما اراده آن و اراده مقاومت مردم شگفت انگیز و افسانه ای است. مردم در غزه تا به حال ده بار تغییر مکان داده اند اما همچنان حامی مقاومت هستند.
رویوران اظهار داشت: ژاپن با اینکه نیروهای نظامی اش در تیررس آمریکا نبود اما با دو بمب اتم امریکا تسلیم شد به این علت که افقی برای خو نمی دید، اما در غزه به میزان ده بمب اتم بر سرشان ریخته شده ولی این مردم مقاوم به خدا توکل کرده اند و همچنان مبارزه می کنند.
وی افزود: نتیجه جنگ برای رژیم صهیونیستی تاکنون ناتوانی در یکسره سازی نظامی است و ارتش اسراییل با وجود برتری نظامی نتوانسته با گذشت نزدیک به دو سال، کار مقاومت را یکسره کند.