نشست تخصصی « جنگ جنین و تاثیر آن بر معادلات آینده فلسطین» ؛ جنگ جنین نقطه تحول تاریخ «مقاومت» و نبرد کرامت است/ جنگ جنین از ابعاد مختلف یک پیروزی برای مقاومت است
به گزارش روابط عمومی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، صبح امروز چهارشنبه (21 تیر) نشست تخصصی « جنگ جنین و تاثیر آن بر معادلات آینده فلسطین» در محل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با حضور کارشناسان حوزه فلسطین برگزار شد.
در این نشست «ناصر ابو شریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران و «حسین رویوران» کارشناس ارشد مسائل منطقه، به بررسی جنگ اخیر در جنین و مسائل روز فلسطین و رژیم صهیونیستی پرداختند.
ناصر ابو شریف در ابتدای این نشست توضیح داد:«بسیاری از کارشناسان جنگ جنین را نقطه ای تحول در تاریخ مقاومت می دانند و آن را «نبرد کرامت» می نامند. این جنگ از نظر شرایط تفاوت بزرگی نسبت به جنگ 1968 داشت. برخی جنگ جنین را به دلیل خسارتی که به بار آورد یک شکست بزرگ برای مقاومت می دانند اما از ابعاد گوناگون این جنگ یک پیروزی بزرگ برای مقاومت بود و مهمترین دلیل این پیروزی این بود که دشمن به هیچ کدام از اهداف خود برای به راه انداختن این جنگ نرسید.»
وی ادامه داد:«قبل از شروع جنگ جنین، مرکز نظرسنجی نابلس که یک مرکز دقیق معتبر است نتایج جدیدترین نظرسنجی خود را منتشر کرد که در آن 71 درصد مردم کرانه باختری تایید کردند که گردانی همانند گردان جنین در نابلس و دیگر شهرهای کرانه باختری باید تشکیل شود.»
ابوشریف گفت:«پیروزی بعدی مقاومت در جنین از این بابت است که بسیاری از جوانان فلسطینی به سوی مقاومت گرایش پیدا کرده اند و خواهان تشکیل گردان های مقاومتی در اردوگاهها و شهرهای کرانه باختری هستند که این یعنی گسترش روحیه مقاومت در بین جامعه فلسطینی که پس از جنگ جنین در حال افزایش است.»
نماینده جنبش جهاد اسلامی در ادامه افزود: «پیروزی بعدی در جنگ جنین شیوه های جدید جنگی در این نبرد بود و به دلیل همین شیوهای نوین جنگی بود که رژیم صهیونیستی نتوانست علی رغم صرف همه تجهیزات و هزینه به اهدافش برسد. باید اشاره کرد که برای گردان جنین بسیار هزینه شده است. برای آمادگی و آموزش نیروها و تجهیزات این گردان وقت و هزینه بسیار صرف شد که امروز این پیروزی بدست آمد.»
ناصر ابوشریف توضیح داد: «مقاومت در تلاش است که پروژه کامل صهیونیستی را از میان بردارد اما برخی گروهها مانند تشکیلات خودگردان اجازه محقق شدن اتحاد ملی را نمی دهند. تشکیلات خودگردان هنوز به طرح صهیونیستی دو دولتی امیدوار است. همانطورکه چند روز پیش مشاهده کردید رژیم اشغالگر در جلسه کابینه از تشکیلات خودگردان حمایت کرد و این نشان دهنده این است که تشکیلات خودگردان در جهت سرکوب مقاومت و سیاست های رژیم اشغالگر در حرکت است و این موضوع نشان می دهد که تشکیلات خودگردان یکی از موانع بزرگ دستیابی به دستاوردهای بزرگ برای ملت فلسطین و مقاومت است.»
او گفت:«نکته بعدی این است که شرایطی همچون جنین باعث شده است که هزینه ها برای رژیم صهیونیستی افزایش یابد و 60 هزار نیروی نظامی در کرانه باختری گواه این موضوع هستند و پس از جنگ جنین شرایطی پیش آمد که این 60 هزار به 100 هزار نفر افزایش یابد و این یعنی مقاومت، هزینه های اسرائیل را افزایش خواهد داد. از سویی دیگر کرانه باختری در قوانین بین الملل یک منطقه اشغال شده است و هرگونه جنایت و شرایطی در این منطقه یعنی افزایش هزینه های بین المللی برای اسرائیل.»
وی گفت:«نکته بعدی این است که باید برای تحقق اهداف مقاومت یک دیدگاه واحد فلسطینی ایجاد کرد و پس از نبرد سیف القدس این دیدگاه در حال ریشه دار شدن است و نبرد جنین به این ریشه دار تر شدن سرعت بخشید. گروه های سیاسی باید ورود و به مقاومت کمک کرده و از یکه تازی تشکیلات خودگردان جلوگیری کنند. در روزهای آینده نشست قاهره را داریم، اگرچه به آن دلخوش نیستیم ولی این نشست نشان خواهد داد که تشکیلات خودگردان در راستای اهداف رژیم اشغالگر حرکت می کند. با وجود اینکه سران تشکیلات این ادعا را رد می کنند اما نشست های قبلی شرم الشیخ نشان داد که تشکیلات خودگردان تنها در راستای منافع تل آویو و ضربه زدن به مقاومت حرکت می کند و تمامی گروه های فلسطینی باید ورود کرده و تشکیلات خودگردان را متوقف کنند.»
در ادامه این نشست «حسین رویوران» کارشناس مسائل بین الملل توضیح داد:«جامعه فلسطینی در کرانه باختری همانند نوارغزه در محاصره کامل است، فرقی ندارند. اردن شاید بیش از اسرائیل این منطقه را محاصره کرده است. فلسطینی ها اگر موفق به خرید سلاح قاچاق از داخل اراضی اشغالی (48) شوند محاصره اردن به قدری شدید است که تصور واردات سلاح از سوی مرزهای این کشور ممکن نیست.»
وی افزود: «نکته بعدی این است که رژیم صهیونیستی مدت هاست که در ذهن خود یکسره کردن بحث کرانه باختری را می پروراند. نتانیاهو پیشتر هم تاکید کرده بود که فلسطینیان نباید لحظه ای در خصوص برپایی دولت فلسطینی فکر کنند و نهر تا بحر را متعلق به اسرائیل دانسته بود.»
او ادامه داد: «مشت آهنین هم بصورت بسیار جدی در حال استفاده از سوی اسرائیل است و روزی نیست که چند فلسطینی شهید نشود. رژیم اشغالگر الان در حال کشتار وسیع فلسطینیان است و هدف تل اویو از این اقدامات این است که جامعه فلسطینی را وادار به تمکین کند. چرا جنین نقطه عطف است؟ برای این که رژیم اسرائیل فکر می کند که اگر بتواند مقاومت را در جنین شکست دهد می تواند تمام کرانه باختری را کنترل کند اگر اسرائیل در جنین شکست خورد ضربه بزرگی از سوی مقاومت برای این رژیم تلقی می شود.»
رویوران گفت: «اسرائیل بدنبال دو هدف در جنین بود؛ یکی شکست مقاومت و دوم خلع سلاح آنان. جنین در مقابله با اسرائیل به یک نقطه عطف نزدیک است نقطه عطفی که می تواند مقاومت را به کل کرانه باختری تسری بخشد به همین منظور تل آویو با تمام توان در جنین حاضر شد و 80 درصد اردوگاه را از بین برد، مساحت این اردوگاه 1 کیلومتر است و با بولدوزر کوچه های این اردوگاه را تبدیل به خیابان کرد اما به اهداف خود نرسیده است.»
این کارشناس سیاسی در ادامه بیان کرد: «بحث در جنین بحث اراده است بحث امکانات نیست. رژیم صهیونیستی به دنبال مهار مقاومت و از بین بردن آن است اما یک نفر از نیروهای مقاومت شهید نشدند. تمامی کسانی که در جنین شهید شدند از مردم عادی بودند. در انتهای این درگیری کنفرانس مطبوعاتی رهبران و فرماندهان گروه های مقاومتی فلسطینی برگزار شد که برگزاری این نشست خود دستاورد محسوب می شود.»
وی افزود: «نکته بعدی در خصوص این اتفاق این است که اسرائیل از دو نوع سلاح مقاومت ترس دارد یکی 3 راهی های انفجاری دومی هم موشک های جدید تست شده پیش از درگیری ها. اسرائیل از موضوع تست موشک در کرانه باختری باخبر بود و نسبت به ان نگرانی داشت چراکه با دستیابی نیروهای مقاومت به چنین موشک های دست سازی امنیت اسرائیل کاملا به خطر خواهد افتاد. رژیم صهیونیستی به طور کامل موفق به تفتیش کامل اردوگاه نشد و سیطره خود را کامل نکرد. حفظ امکانات مقاومت و نیروها خود یک دستاورد بود.»