اخبار جمعیتخبر ویژه

نشست بازتاب و ابعاد منطقه ای و بین المللی تنبیه رژیم صهیونیستی

عملیات تنبیهی ایران، آغازی بر محو رژیم صهیونیستی بود / ابعاد و آثار عملیات ایران به مرور روشن خواهد شد

به گزارش روابط عمومی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، نشست بازتاب و ابعاد منطقه ای و بین المللی تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران، صبح امروز (دوشنبه) به همت جمعیت دفاع از ملت فلسطین با حضور حجت الاسلام والمسلمین «محمد حسن رحیمیان» دبیرکل این جمعیت، سید عبدالله صفی الدین نماینده حزب الله لبنان در تهران و دکتر ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با اشاره به سیلی محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی به دلیل جنایتی که در دمشق مرتکب شد، گفت: شگفتی طوفانی که ایران در تنبیه رژیم صهیونیستی به راه انداخت ثابت کرد، ایران توان آن را دارد که اهدافی را در سرزمین های اشغالی مشخص کرده و با اطلاع قبلی و پس از بسیج شدن تمامی امکانات دنیای غرب و عوامل منطقه ای آنها، از موانع عبور کند و این اهداف را مورد هدف قرار دهد.
دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین افزود: جمهوری اسلامی ایران، آن تنبیهی را که باید انجام می داد، انجام داد و باعث تقویت و شادی محور مقاومت، امت اسلامی و کل انسان هایی شد که دلشان از نسل کشی و جنایت صهیونیست ها در غزه به درد آمده بود.


حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان در ادامه گفت: امروز این جریان مقاومت برخاسته از اسلام ناب است که از هر سو، رژیم صهیونیستی را محاصره کرده و مورد تهاجم قرار می دهد و دستاوردش در غزهِ مقتدرِ مظلوم، غزهِ محصور در مرزهای محدود این است که « فئة قلیلة» ای از مبارزان مقاومت در آن بیش از شش ماه در مقابل نه فقط رژیم صهیونیستی، بلکه تمام دنیای استکبار می ایستند و اجازه  نمی دهند هیچ کدام از اهدافشان محقق شود و تنها دستاورد صهیونیست‌ها و آمریکا و غرب وحشی از این جنگ وحشیانه خونین، منفور شدن در دنیا می شود.
وی با بیان اینکه برای قدرشناسی و مشخص شدن وضعیت امروز، نیاز است اشاره و مقایسه ای به گذشته داشته باشیم همانگونه که در قرآن کریم، بارها گذشته یادآوری شده است تا  نعمت شرایط موجود بیشتر مشخص شود، به بیان خاطره ای از نفرت افکار عمومی علیه ایران و هتاکی بچه های نجف به ما  همراه مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی و حاج آقا مرتضی تهرانی به خاطر پشتیبانی رژیم شاه از رژیم صهیونسیتی در جنگ شش روزه در سال  ۱۹۶۷میلادی پرداخت.
دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین افزود: راهی که حضرت امام خمینی (ره) با احیای اسلام ناب محمدی ترسیم کرد، ایران را به محبوب قلوب آزادگان جهان و  محور مقاومت در مقابل مستکبران تبدیل کرد و با پرده برداری از چهره زشت اسلام آمریکایی ، مدعیان و مسلمان نماهایی را که آشکار و پنهان در خدمت استکبار جهانی و صهیونیست‌ها هستند، رسوا کرد .
حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان در پایان گفت: اطمینان داریم این عملیات شکوهمند  و پایداری غزه مظلوم نویدبخش پیروزی نهایی  محور مقاومت و محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار می‌باشد.

سید عبدالله صفی الدین نماینده حزب الله لبنان در ایران، در این نشست مقاومت کنونی را حاصل چهار مرحله تاریخی برشمرد و گفت: مقاومت فلسطین، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا حدودی وجود داشت اما در میانه راه منحرف گردید. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) مرحله جدیدی از مقاومت در فلسطین آغاز شد و  شعار اصلی و محوری که «می توان رژیم صهیونیستی را نابود کرد» در اذهان نهادینه شد در این زمان مرحله اول مقاومت شکل گرفت.

نماینده حزب الله لبنان با بیان خاطره ای از دیدار مسئولان لبنانی با امام خمینی (ره) به مرحله دوم شکل گیری مقاومت اشاره کرد و گفت: بعد از اشغال لبنان، عده ای نزد امام خمینی (ره) آمدند و ایشان فرمودند به لبنان بازگردید، از ابتدا شروع کنید و به مقاومت ادامه دهید که قطعا پیروزی از آن شما خواهد بود. لبنان از آن زمان با مقاومت و توکل بر خداوند و حمایت جمهوری اسلامی ایران به نتیجه رسید و اسرائیل بدون گرفتن هیچگونه امتیازی از لبنان عقب نشینی کرد و این گونه مرحله دوم مقاومت شکل گرفت.

وی مرحله سوم مقاومت را شکل گیری انتفاضه در داخل فلسطین عنوان کرد و افزود: مقاومت در فلسطین گسترده تر شد و مرحوم فتحی شقاقی که پیرو حضرت امام خمینی (ره) بود، جنبش جهاد اسلامی را راه اندازی کرد از آن پس غزه آزاد شد و تفکر «ما می توانیم با رژیم صهیونیستی مبارزه کنیم و پیروز شویم» در آن نهادینه شد و گسترش یافت.

نماینده حزب الله در ایران جنگ 33 روزه را مرحله چهارم مقاومت نامید و افزود: در جنگ 33 روزه که جنگ تمام عیار رژیم صهیونیستی و جهان استکبار با حزب الله لبنان بود، معادله مقابله و بازدارندگی مقاومت تثبیت شد. با مقاومت در مقابل اشغالگران، دست و پای رژیم صهیونیستی در لبنان بسته شد. پس از جنگ 33 روزه، مرحله جدیدی شکل گرفت و پس از آن اسرائیلی ها با چشمان خود دیدند که حزب الله هر روز قوی تر می شود و افزایش قدرت حزب الله یعنی کاهش روحیه و سستی در ارتش اسرائیل.

وی در ادامه نشست به جنایت ها و نسل کشی رژیم صهیونیستی در طول 190 روز اشاره کرد و گفت:  رژیم صهیونیستی غزه را ویران و مردم عادی را قتل و عام کرد، اما به هیچ از یک از اهداف خود نرسیدند. جنگ رژیم صهیونیستی در غزه دو نتیجه کلی در تاریخ این رژیم داشت. نتیجه اول از دست دادن حمایتهای جهانی و  افزایش موج نفرت از این رژیم بود  و نتیجه دوم از بین رفتن روحیه و اراده  ارتش این رژیم بود.

صفی الدین  در ادامه به پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود: ضربات اخیر جمهوری اسلامی ایران، تحول بزرگ و سرنوشت ساز بود و معتقدم نتایج و آثار این عملیات، به مرور روشن تر خواهد شد و ملتهای منطقه و جهان از آن منتفع خواهند شد.

وی رژیم صهیونیستیِ بعد از این عملیات تنبیهی را مانند آبی بدون رنگ و مزه خواند و افزود: اسرائیل اکنون بار سنگینی بر روی دوش غرب است و جز هزینه و ضرر برای آنها چیزی ندارد و از این رو به آرامی از حمایت از آن دست خواهند برداشت.

صفی الدین از آمریکا به عنوان شیطان بزرگ یاد کرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامی، رژیم صهیونیستی دارای سه پایگاه مهم در ایران،‌ ترکیه و عربستان بود، که با پیروزی انقلاب اسلامی،‌ پایگاه اول یعنی ایران را از دست داد، بعد از آن ترکیه نیز متوجه شد آمریکا از هیچ کس جز اسرائیل حمایت نمی‌کند و تلاش کرد تا به خودشان متکی باشند. پایگاه سوم یعنی عربستان نیز در جریان جنگ یمن متوجه شد که آمریکایی‌ها پشتیبانشان نخواهند بود.

نماینده حزب الله در پایان گفت: عملیات تنبیهی اخیر ایران علیه جنایت رژیم صهیونیستی در دمشق،  تثبیت این  معادله بود که از این پس هر تجاوزی از سوی رژیم صهیونیستی علیه منافع ایزان را در داخل سرزمین های اشغالی پاسخ خواهد داد.

 

 

ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: اقدامات ایران و اسرائیل و راه حل های موجود در سیاست بین الملل تابع قواعد رویکردهای متعدد در روابط بین الملل است. با ابزار قدرت می توان قواعد بین المللی را کنترل کرد یعنی در برابر بازیگرانی که دارای سیاست قدرت محور هستند، بتوانیم سازش داشته باشیم یا نه.

وی افزود: مسئله فوق منجر به تغییر رفتاری می شود که بازیگر عرصه سیاسی، قدرت پاسخگویی نداشته و به همین دلیل از انفعال یا سازش بی بهره مانده است. بر اساس این اصل راهبردی، مبنای راهبرد جمهوری اسلامی ایران در اندیشه مقام معظم رهبری انعکاس داشته است. تفکر ایرانی و چینی مبتنی بر ظرفیت تدافعی ضربه دوم و تفکر آمریکایی ها، انگلیسی ها و روس ها مبتنی بر ضربه اول است.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد:  تفکر تدافعی مبتنی بر بازدارندگی است و حادثه ای که در عملیات انتقامی ایران اتفاق افتاد مبتنی بر منشور ملل متحد بود.

متقی ادامه داد: موضوع مهم دیگر کنشگری است که مبتنی بر ذات و مطالبات است و ریشه در تاکنیک دارد به طور مثال ایران تمایلی به گسترش جنگ وسیع با اسرائیل ندارد. زمانی که ایران وارد موضوع پاسخ کوبنده شد، اقدام ایران اجتنباب ناپذیر بود به گونه ای که باید درگیر این اقدام می شد.

استاد دانشگاه تهران با توجه به راهبرد بازدارندگی در جمهوری اسلامی و اقدامات کلان تاکید کرد: اراده کنشگری ایران مبتنی بر یک نوع توکل الهی در ذهن راهبردی خود رهبر انقلاب جلوه کرده است. اقدام ایران در واقع با هدف انتقام و بی پشتوانه نبود بلکه قوانین منشور سازمان ملل توجیه گر این اقدام بود و ایران ثابت کرد در عرصه سیاست بین الملل خیابان یک طرفه وجود ندارد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا